RUNP RY


Reservin Upseerien Naisten Perinneliitto ry

Lippu3

Reservin Upseerien Naisten Perinneliiton toiminnassa tärkeitä asioita ovat: lotilta periytynyt kutsumustyö japerusarvot uskonto, koti ja työ isänmaan puolesta.

Naisten maanpuolustustyön periaatteena ei koskaan ole ollut yksityisen henkilön vaan isänmaan etu.

“Älä ajattele, mitä isänmaa voi antaa sinulle, vaan mitä sinä voit antaa isänmaalle”

Liitto ja sen tarkoitus

Reservin Upseerien Naisten Perinneliitto ry perustettiin 15.5.1998 Jyväskylässä. Liiton kotipaikka on Tampere. Toimialue on valtakunnan alue. Liitto on puoluepoliittisesti sitoutumaton.

Perinneliiton tarkoituksena on Reservin Upseerien Naisten perinteiden ja sen aineiston säilyttäminen sekä maanpuolustustahdon ylläpitäminen ja siirtäminen tuleville sukupolville.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi Perinneliitto kerää ja arkistoi perinneaineistoa.

Perinneliitto voi vastaanottaa lahjoituksia, toimeenpanna asianomaisella luvalla rahankeräyksiä ja arpajaisia.

Liiton lippu

“Sinisessä lippukentässä on keskellä kaksi valkoista heraldista ruusua sisäkkäin. Kuvion keskellä on valkoinen Mantovan risti, jonka vaakasuorat lavat yltävät kalevalaiseen kädenpuristukseen”

Lipun on suunnitellut taidegraafikko Kalle Lehtonen. Lipputangon kärjen on valanut, muotoillut ja takonut insinööri Yrjö A. Laalahti, joka vaimonsa Eira Laalahden kanssa lahjoitti lipun liitolle.

Liiton lippu vihittiin Temppeliaukion kirkossa 7.9.1985. Eira Laalahti on nykyään Reservin Upseerien Naisten Perinneliiton kunniapuheenjohtaja.

Lippu5 Run3